2020. október 27, kedd

Forgalmi rend változás követi az első ütemet, megvan, mikor készülhet el a körforgalom


Helyi hírek - 2020. szeptember 24.
szerző: SH

korforgalom-epites

Számos helyszínen zajlanak felújítási, fejlesztési munkálatok Siklóson, melyeket a következő napokban járunk végig választ keresve a leggyakoribb kérdésekre: hol tartanak, mikor fejeződnek be?

A Gyűdi út és a Pécsi utca kereszteződésében 77 millió forintnyi uniós támogatás mellett a Magyar Közút, a Baranya Megyei Önkormányzat és a siklósi önkormányzat konzorciumában épül meg a közlekedés biztonságát javító körforgalom. A 2017-ben elnyert uniós támogatás mellé az időközben jelentkező többletforrás-igényt részben az önkormányzat saját erőből, részben a kormányzat egészítette ki a szükséges összeggel. A forgalmi rend változásával járó munkálatok augusztusban kezdődtek, most pedig körvonalazódik az is, meddig tartanak.

Napjainkban a máriagyűdi körforgalom építésének első üteme zajlik, amikoris a jelenlegi elkerülő úton kívül eső részek készülnek el, tehát egy fél körgyűrű és a két jelenleg lezárt csomóponti ág – ismertette a Siklósi Hírekkel Juhász Miklós.

A munkálatokat végző Sztráda 92 Kft. műszaki igazgatója jelezte: az ütem végén az elkészült részeket aszfaltozzák – köztük a teljes kerékpárutat is -, melyre várhatóan a következő két hétben kerül sor.

Az ezt követő időszakban, várhatóan október közepén veszi kezdetét a második ütem, ami már a forgalmi rend változásával is jár: az autósok a most készülő fél körgyűrűn hajthatnak majd át váltott irányban, jelzőlámpás irányítás mellett.

Az útépítési munkák vége jelen állás szerint november végére tehető, míg a teljes kivitelezés december közepére készülhet el – ebbe azonban nagymértékben beleszólhat az időjárás is.