2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Gálaesten adják át a városi kitüntetéseket


Életmód - 2018. június 6.
szerző: SH

siklosvarosaertemlekerem-foto-kacsur-tamas

A város szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyek, közösségek ma vehetik át a részükre megítélt kitüntetéseket és díszpolgári címet.

Az elismerésben részesített személyekről a város képviselő-testülete zárt ajtók mögött döntött. Az átadó gála szerdán 18 órakor veszi kezdetét a vár lovagtermében.

Ünnepélyes műsor keretei között adják át a Rédei Károly Közművelődési Díjat, amit azok a személyek és közösségek kaphatnak, akik kiemelkedő eredményt értek el a közművelődési vagy az ifjúság művelődéséért végzett munkában, valamint kitűnnek a közéletben való részvételükkel, társadalmi szerepvállalásukkal.

Dr. Vajda János Pedagógiai Díj az óvodai, iskolai munkában, a tehetséggondozás területén élen járó személyeknek vagy közösségeknek adható.

Átadásra kerül az Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díj is. Az elismerést kiemelkedő sportmunkáért vagy nemzetközi sportteljesítményért adható, azoknak, akik a mérhető teljesítmény mellett magatartásukkal és életmódjukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Dr. Kregczy Ottó Közegészségügyi Díj adományozható a város egészségügyi és szociális ellátása érdekében kifejtett kiemelkedő orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló és kisegítő személyzetnek, valamint a példa értékű munkát végző közösségnek.

Dr. Fejes János Közszolgálati Díj a város közéletében, közszolgálatban hosszú időn át kiemelkedő munkát végző, vagy valamely jelentős szellemi alkotással a közszolgálat színvonalának emeléséhez hozzájáruló, ezzel általános elismerést kivívó polgárok számára adható át.

Siklós Város Gazdaságáért Díjat azok a siklósi vállalkozók vagy cégek kapják, akik a város gazdasági életében hosszú időn át kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, és ezzel hozzájárultak a városi célok – mint a munkahelyteremtés, intézményfenntartás, rendezvények támogatása, adóbevétel növelése.

Batthyány Kázmér Emlékérem Siklós Városáért kitüntetés adományozható azoknak, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Ezen a gálán adják át rendre a Siklós Város Díszpolgára címet is. A megtiszteltetésben azok részesülhetnek, akik valamely kiemelkedő munkájával, vagy életművével mind a városon belül, mind országosan olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez.