2020. november 30, hétfő

Garázdaság miatt elítélték a siklósi kézilabdázót – VIDEO


Itthon - 2020. október 19.
szerző: SH

kalapacs-birosag

Gyorsított eljárásban ítélte el pénteken garázdaság bűntette miatt a Kiskőrösi Járási Ügyészség azt a siklósi NB II-es kézilabdázót, aki szeptember 26-án Kiskőrösön ököllel esett neki sporttársának.

A vád szerint 2020. szeptember 26-án este Kiskőrösön mérkőzött meg a házigazda és a siklósi pelikánok. A nyilvános bajnoki mérkőzésen a játékidő vége előtt 10 másodperccel az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki.

Ezt látta a siklósi játékos cserepadon ülő apja, aki berohant a pályára és rátámadt a kiskőrösi játékosra. Meglökte, mire az védekezésül átkarolta a siklósi vádlott nyakát, így mindketten a földre kerültek. Ezután a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább, amit az odaérkező csapattársak állítottak meg. Az esetről videofelvétel is készült.

Ezután mintegy 10 perccel a vádlott a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret, ám az öltözők előtt a folyosón ismét találkozott a korábban megtámadott kiskőrösi játékossal. Ismét bántalmazni kezdte, egyszer nagy erővel pofon is ütötte – áll a vádiratban. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem tett feljelentést.

A kiskőrösi nyomozók a játéktéren kezdett verekedés miatt azonban kezdeményezték a szabadlábon védekező vádlott bíróság elé állítását, aminek a vége az lett, hogy a Kiskőrösi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt október 16-án bíróság elé állította. A járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.