2020. június 5, péntek

Családbarát lett a siklósi vár


Régió - 2019. augusztus 10.
szerző: SH

csaladbarat-siklosi-var

A Várfesztivál harmadik napján, szombat délben vehette át Szentgyörgyváry Péter várkapitány az azt tanúsító oklevelet, mely szerint a siklósi vár kiérdemelte a családbarát minősítést.

A Családbarát Hely kitüntető címet jelképező plakettet Pálfay Erzsébet, az alapító Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke adta át rámutatva, az ajánlásokon alapuló minősítés előtt is új távlatokat nyit a siklósi vár, mely turisztikai desztinációként elnyerte azt.

Szentgyörgyvári Péter az ünnepélyes mozzanaton kiemelte: mindig is nagy figyelmet fordítottak a kisgyermekkel érkező családokra, immáron négytermestre bővült a belépővel ingyenesen látogatható Játékország, melyre az ország is felfigyelt.

Pénteken átadták az újragondolt Rozáriumot is, ahol madárbarát- és gyógynövénykertet, valamint egy kisállatsimogatót alakítottak ki a DDC Zöld megoldás pályázatán nyert egymillió forintból. A kezdeményezésen abból a megfontolásból vett részt a vár, hogy a továbbfejlesszék és kiegészítsék a rózsakertet, amely így nagyobb teret biztosít az iskolások és az óvodások környezeti neveléséhez.

Siklósi vár Rozáliuma