9478. május 21, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Az idei évben 145 millió forintért újulnak meg utak és járdák


Helyi hírek - 2018. április 12.
szerző: SH

utjavitas

Az út- és járdafelújítások 2018-as évi ütemében 145 millió forint értékben valósulnak meg beruházások. A tervezet szerint közel 2500 méter út, és több mint 2100 méter járda újul meg idén.

Az önkormányzat átfogó felmérést végzett az utak és járdák állapotáról, mely során az egész város területét tekintve a munkálatok igénye meghaladta a 426 millió forint (+ÁFA) mértéket. A javítások ütemezése a beérkező lakossági igények és a képviselők által benyújtott javaslata alapján történt. A START munkaprogram során megújuló parkolók és járdaszakaszok mellett az aktuális költségvetésnek megfelelően idén 140 millió forintot fordítanak út- és járdafelújításra városszerte, mely kiegészült az ipari park 5 millió forintos körbekerítésének átcsoportosított költségével.

A három évre előre elkészített munkaterv a közműszolgáltatók felújításai, fejlesztési munkálataival valamint a belvárosi rekonstrukcióval is szinkronban van. Az idei évben kátyúzások mellett – melyre 3 millió forint jut – megújul számos utca és járdaszakasz újul meg:

       Dózsa György utca Rákóczi és Szegfű utcák közötti szakasza (330 m) 17 millió,

       Szabadság utca (660 m) 34,8 millió forintból,

       Szabadság utca járdája (1295 m) 17,2 millió,

       Vujicsics utca felújítása (735 m) 25,6 millió,

       Vujicsics utcából nyíló mellékutca (98 m) 3,1 millió,

       Vujicsics utca felső vége (143 m) 4,9 millió,

       Vujicsics utca járda (735 m) 7,5 millió,

       Gordisai út, Malom utcai kereszteződéstől a vízmű parkoló végéig (150 m) 8,4,

       Szent István tér a körfogalomtól a Malom utcai kereszteződésig (167 m) 9,5,

       Szent István tér Penny, és LIDL előtti útszakasz (158 m) 8,5 millió,

       Zenthe téren új járda (94 m) 2 millió,

       Rákóczi és Széchenyi utca kereszteződésénél járda javítása (30 m) 1,1 millió,

       Táncsics – Dózsa György utca kereszteződésének járdajavítása (60 m) 5 millió forintból valósulnak meg.

A munkálatok pontos időrendjéről még nincs döntés, azt a közbeszerzés eredményének megfelelően a leendő kivitelezővel közösen állítják fel.

A döntést valamennyi képviselő üdvözölte: Mikola János alpolgármester a több éves ütemterve mutatva jegyezte meg, hogy valamennyi burkolat felújítása milliárdos nagyságrendű lenne, míg ifj. Szalai Ottó a máriagyűdi fejlesztéseket méltatta. Mojzes Tamás a tájékoztatás szerepére hívta fel a figyelmet, Vida Dezső a nagy forgalmú útszakaszok felújítását emelte ki.

Balázs Csaba alpolgármester a csütörtök esti rendkívüli képviselő-testületi ülésen a kiemelkedően rossz állapotú utakra – mint a Táncsics utca, József Attila utca, a mezőgazdasági gépek tehermentesítő betonútja – mutatva jelezte, meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy miként lehetne azokat egy halasztott díjfizetésű kivitelezéssel.