2020. július 16, csütörtök

Választási csalás történt volna az egyik baranyai településen? A rendőrség hallgat


Baranya - 2019. október 17.
szerző: SH

szavazas-voks

Választási csalás gyanúja miatt intézkedett a rendőrség az egyik baranyai település független polgármesterével – állítja egy forrásunk. A magát megnevezni nem kívánó személy azt jelezte, a választásokat megnyerő vezetőnél hétfőn szavazólapokat találtak.

Az információ önmagában nem keltene nagy érdeklődést, ám szokatlan dolog történt, amikor kérdéssel fordultunk a rendőrséghez, melyek az ügy részleteit voltak hivatottak tisztázni. Válasz helyett négy nap után is csak bizonytalan ígéret érkezett annak elkészítésére, ami nem elfogadható és még kevésbé megnyugtató.

Kerestük a hivatalt, ahol az aljegyzőnek nem volt egyértelmű, hogy milyen jogsértésre gondoltunk, a részletek tisztázása után viszont már nem válaszolt. A jegyző és helyi választási iroda vezetője jelezte, nem tudja mi történt hétfő este, ő arról nem kapott tájékoztatást és nem is jogosult az ügyben választ adni. A megyei iroda sem válaszolt még megkeresésünkre, pedig a Nemzeti Választási Iroda szerint ők is illetékesek.

Az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása akár november közepéig is elhúzódhat, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és szervezetek. Cikkünket hamarosan frissítjük.