2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Visszaadták a forgalomnak a Felszabadulás utcát – frissítve: buszközlekedés, útburkolat


2017. november 24.
szerző: SH

felszabadulas-utca-atadel

A tervezettnél egy héttel korábban, november 24-én adják át ismét a forgalomnak a Felszabadulás utcát. A pénteken 16 órától megnyitott útszakaszon ideiglenes burkolatra és sebességkorlátozásra kell számítani.

A hullámvasút néven elhíresült útszakaszt november 15-én zárták le, hogy a belvárosi rekonstrukciók sorába illeszkedő munkálatokkal elkezdjék a hibák kijavítását. Ez idő alatt a forgalom a Dózsa illetve Ady utca irányába volt terelve. A módosított forgalmi rend ideje alatt az érintett szakaszokon nem történt baleset.

A teljes felújítást eredményező folyamat ezen szakaszát a tervezettnél egy héttel korábban tudták befejezni, a 2018. tavaszi felújítási munkálatok megkezdéséig – ideiglenesen – a Felszabadulás utca zúzalékkal került helyreállításra.

A DDKK Zrt. menetrend szerinti buszjáratai november 25-én – szombaton 5 órától már az eredeti útvonal szerint, a Kossuth téren és a Széchenyi utcán állnak meg.

A sérült, töredezett burkolat elbontása és a közművek szakszerű feltárása után az önkormányzat képviselői, a műszaki ellenőrök és a kivitelező, Bern Zrt. munkatársai közösen megtekintették az érintett útszakaszt. Kivitelező 8 méter mélységig próbafúrásokat végzett, azonban üreget, pincét nem talált. A burkolatrepedéseken leszivárgó csapadékvíz eláztatta az útalapot, így az elvesztette teherviselő funkcióját – állapították meg a szakértők a süllyedéssel kapcsolatban.

Kivitelező az eláztatott útalapot kicserélte száraz útpálya szerkezeti védőrétegre. Mint közölték, az ősz-tél-tavasz évszakváltás konszolidációt eredményez, melynek hatása miatt ideiglenesen zúzalékkal kerül az érintett útszakasz helyreállításra, melynek folyamatos karbantartásáról fog a kivitelező gondoskodni.

A végleges útburkolat és a hozzá kapcsolódó, teljes mértékben önkormányzat által finanszírozott munkálatok előreláthatóan tavasszal készülnek el, amikor a belvárosi rekonstrukció keretében az Ady Endre utca is megújul.