2020. február 26, szerda

Visszavonta intézményvezetői pályázatát Pataki Gabriella


Régió - 2019. április 25.
szerző: SH

tancsicssiklosiskola

Visszavonta a Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői posztjának betöltésére vonatkozó pályázatát Pataki Gabriella.

A közösségi oldalakon felvetett plágium vádja nem igaz, amiatt megtette a megfelelő jogi lépéseket – jelezte a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Pataki Gabriella hangsúlyozta: senki sem befolyásolta döntésében, legkevésbé az őt ért vádak voltak erre hatással. Mint kifejezte, számára fontos a gimnázium jövője és az intézmények körüli békesség.

Leszögezte: bejelentésének az egyetlen oka, hogy az egyetértési joggal bíró német nemzetiségi önkormányzat nem támogatta pályázatát, és ezért feleslegesnek tartja a további megosztottságot. A gimnáziumban legyen végre béke, mert én – másokkal ellentétben – a béke híve vagyok, ezért visszavonom a pályázatomat – fogalmazott Pataki Gabriella. Hozzátette, döntését semmilyen külső hatás nem befolyásolta.

A testület előtt felmutatta a 2011-es pályázatát, megjegyezve, az tartalmazta azokat a megállapításokat, melyek a debreceni iskola 2018-as programjában is szerepelnek.