2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Gyorsított eljárásban ítélték el a mentősre támadó férfit


2017. október 19.
szerző: SH

mentokocsihatulja

Szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki júliusban részegen egy mentősre támadt. A férfi ittassága miatt rosszul lett, ezért mentőt hívtak neki.

A helyszínre érkező mentőápoló úgy ítélte meg, hogy a férfi kórházi kezelésre szorul, ezért a pécsi klinikára szállították. A részeg önként szállt be a mentőautóba, azonban útközben kiakart szállni, ezt azonban a mentőápoló nem engedte. Ekkor ököllel a mentőápoló felé ütött, aki megpróbálta őt a székbe visszaültetni. Az elkövető azonban ellenállt, folyamatosan ütésre lendítette a kezét, így a mentőautó kénytelen volt megállni, majd a sofőr is a mentőápoló segítségére sietett. A férfi végig hadonászó, ütő mozdulatokat tett, melynek során több tárgyat, köztük oxigénpalackot és egy monitort is levert.

Dühöngésének a kiérkező rendőrök megjelenése vetett véget.

Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy ellen erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, akit a bíróság gyorsított eljárásban kilenc hó börtönre ítélt, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztett.