9157. május 21, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Ha a fővárosba megy, erről tudnia kell


Itthon - 2019. március 11.
szerző: SH

Az M0-s autóút felújítása

Elkezdték kialakítani a tereléseket az M0 autóúton Budapesten. Az új forgalmi rend szerint – mely áprilisban lép érvénybe – az utat egy- illetve kétsávosra korlátozzák, így csúcsforgalomban a szokottnál is nagyobb torlódások várhatóak. A munkálatok novemberben fejeződnek be.

Megkezdődik az autóút déli, az 1-es főút és az M5-ös sztráda között húzódó szakaszának felújítása. Az M0-s autóút napi átlagos forgalma 67 ezerről 120 ezerre nőtt, ami jelentősen igénybe veszi az útburkolatot, ezért kell kicserélni az aszfaltot betonra.

Az érintett szakaszba torkollik az M6 autópálya és a 6-os főút is, így délről érkezve a fővárosba vagy délre indulva a forgalmasabb órákban komoly torlódásokra lehet készülni. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon egy, az M5-ös felé vezető oldalon pedig két sávot zárnak majd le.

Az 1,9 milliárdos beruházást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. finanszírozza, az aszfaltburkolatot betonra cseréli. A felújításokat három ütemben végzik majd. Az első, 51-es útig terjedő szakaszt (22-23. kilométerszelvény) júliusban, a második, halásztelki csomóponttól induló szakaszt (17-19. kilométerszelvény) augusztusban, a harmadikat (17-22. kilométerszelvény) pedig novemberben adják át.