9320. május 21, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Hagyomány születik: először rendezik meg a farsangi futást


Életmód - 2019. február 21.
szerző: SH

futascipo

A Vidfitt Sport Team Hungary (VSTH) hagyományteremtő jellegel szervez farsangi futást. A kezdeményezés célja egy télűző, téltemető rendezvény meghonosítása.

A megmozdulást – a farsangi időszakra való tekintettel – elsősorban jelmezes futásnak szervezik, azzal a nem titkolt céllal, hogy évről-évre egyre nagyobb tömeget mozgassanak meg. A gyülekező és a start február 24-én – vasárnap- 9 órakor a Vida Power Gym konditeremben lesz, maga a jelmezes kihívás a kerékpárúton 5 kilométeres távot jelent. A részvétel ingyenes, a legjobb jelmez díjazásban részesül.

A nemrég alakult egyesület már szervezett egy nagysikerű véradást a Vida Power Gym-ben, amikor tucatnyian jelentek meg a véradáson. Ezt április 7-én egy sportnap keretén belül meg is ismétlik, vércukor, testzsírszázalék mérés mellett egy erőemelőversennyel is kiegészítve. Ezen a napon hosszabb nyitvatartással és ingyenes belépővel várják a vendégeket.

Az egyesületnek az év hátralevő részében is vannak tervei: kerékpáros valamint gyalogtúrák, csoportos edzések, versenyek, egészséges életmódot népszerűsítő edzések és táplálkozási előadásokkal, különböző sportszámok bemutatóival készülnek.