9408. május 21, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Halálos áldozatokat is követelt a romániai ítéletidő


Nagyvilág - 2018. július 2.
szerző: SH/MTI

arviztabla

Országutakat mosott el és egy vasúti hidat is tönkretett az árvíz Romániában. A természeti csapás az ország mintegy száz településén pusztított – derül ki a bukaresti belügyminisztérium vasárnapi összesítéséből.

Az esőzést követő szombati áradások több halálos áldozatot is követeltek. Vasárnap a moldvai Karácsonkő határában holtan találták meg azt a 48 éves férfit, akit a hordalékfák kihalászása közben még szombaton sodort el a víz a több kilométernyire lévő Garnicea községben.

Egy Arges megyei férfi akkor vesztette életét, amikor lóháton próbált átkelni a megáradt patakon, egy 81 éves Botosani megyei asszony pedig saját otthonában halt meg, amikor a zivatarok által megrongált házban rászakadt az átázott mennyezet. A hatóságok szerint vízbefulladt az a Vrancea megyei Poiana Cristei-en korábban eltűntnek nyilvánított 70 éves asszony is, akinek a holtestét szombat este találták meg.

A hatóságok szombaton 760, vasárnapra virradó éjszaka pedig további 45 embert lakoltattak ki az árvíz elől, a legtöbbet – több mint hatszázat – Kovászna és Brassó megyében. A több napig tartó heves zivatarok következtében megáradt hegyi patakok több mint 250 házat és 14 főutat öntöttek el.