2021. január 17, vasárnap

Hamarosan megkezdheti munkáját a gyepmesteri telep


Helyi hírek - 2020. november 19.
szerző: SH

gyepmesteri-telep-siklos-2

Az önkormányzat kötelező feladata a belterületen kóborló állatok befogása és az elhullott állatok elszállítása. Mindkét tevékenység végzéséhez alkalmas telephely kell, ezért a korábbi testület még évekkel korábban határozott egy megfelelő gyepmesteri telep kialakításáról.

Miután az önkormányzat a befogott állatok tartására szolgáló kenneleket és kerítéssel körbevett futtatót épített, majd azt üzemeltetésre átadta a Tenkesalja Állatvédő Egyesület részére, a folyamat most ért odáig, hogy a szükséges engedélyek várhatóan januárban történő igénylése után és egy minimálbéren foglalkoztatott gyepmester felvételével a telep hamarosan megkezdheti munkáját.

A kialakított gyepmesteri telep Siklós közigazgatási területéről származó állatok elhelyezésére biztosít lehetőséget, azonban szabad kapacitás esetén térítés ellenében fenntartja a más településekről érkező állatok elhelyezésének lehetőségét is.

Ezzel kapcsolatban Riegl Gábor polgármester leszögezte: nem javasolja, hogy a törekvés táptalaja legyen egy olyan, több térségből induló beszállítási hullámnak, melynek sem kapacitással, sem humán erőforrással nem bír eleget tenni a város és a civil szervezet.