2020. október 20, kedd

Hamis személyi iratokat állítottak ki


Itthon - 2017. december 20.
szerző: SH

okmany

Egy budapesti okmányiroda három ügyintézője ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség hamis személyi iratok kiállítása miatt – közölte az ügyészség.

A vád szerint a három ügyintéző korábban honosított személyek adataival állított ki más személyek részére jogosulatlanul magyar hatósági igazolványokat; személyi igazolványt, vezetői engedélyt, útlevelet. Mindhárman a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) egyik budapesti kirendeltségén dolgoztak, egyikük kormánytisztviselőként, a másik két ügyintéző pedig főmunkatársi besorolásban.

A hamis papírok kiállításáért cserébe az egyik ügyintéző egy 120 ezer forint értékű, vidéki hotelbe szóló ajándékutalványt kapott az elsőrendű vádlottól. A társaság más bűncselekményt is elkövetett, amikor ismerősük, illetve hozzátartozójuk kérésére jogosulatlanul lekérdezték gépkocsik adatait a gépjármű-nyilvántartásból.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben hivatali vesztegetés, hivatali visszaélés, több rendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.