1965. május 22, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Handó: a magyar bíróságok a leggyorsabbak


Baranya - 2018. november 16.
szerző: SH

birosag

A bíróságok nem önmagukért, hanem az ügyfelekért vannak – mondta ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületének átadásán.

A postapalota mögötti Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületében hét tárgyalótermet, valamint gyermekmeghallgató szobát is kialakítottak.

Nagyon sokat teszünk azért országosan, hogy megjelenítsük és mutassuk a körülöttünk élő emberek számára, hogy a bíróság értük van, azért, hogy a jogvitáikat megoldja – fogalmazott az OBH elnöke, hozzátéve, ezért is kezdték el az ügyfélközpontok kialakítását, amelyek olyanok lesznek, mint a kormányablakok.

Szeretnénk, ha gyorsan és kényelmesen tudnák ott intézni ügyeiket a polgárok – mondta, hangoztatva az ügyfélbarát digitális bíróságok kialakításának fontosságát is. Az elnök azt is állította, hogy a közigazgatási ügyeket illetően a magyar bíróságok a leggyorsabbak a 28 európai uniós tagállam között. Felidézte, hogy eddig kétszer szervezték át az érintett ügyszakokat, amelyek újabb nagy átalakítás előtt állnak.