2020. július 11, szombat

Háromszor vonultak hétvégén a siklósi tűzoltók


Régió - 2020. április 14.
szerző: SH

Diósviszlón a három focipályányi területen felcsapó tűz lakóházakat is veszélyeztetett.
Diósviszlón a három focipályányi területen felcsapó tűz lakóházakat is veszélyeztetett.

A hosszú hétvége négy napján harminckilenc bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megyei tűzoltói huszonnégy tűzesethez, tíz műszaki mentést igénylő káreseményhez vonultak, míg öt bejelentés tévesnek minősült. A siklósi lánglovagoknak háromszor kellett szembenézniük a tűzzel.

Bár tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, hétvégén tizenöt esetben szabadtéri tűzhöz vonultak a tűzoltók, míg két autó is leégett, és három kuka kapott lángra. Két közlekedési balesetnél is szükség volt a tűzoltói segítségre, míg Komlón munkagép egy gázvezetéket vágott át.

Szombaton Kiskassán egy családi ház nyári konyhájában-kazánházában egy gáztűzhelyhez csatlakozó tömlő gyulladt meg. A tulajdonos az egység kiérkezése előtt a tüzet eloltotta, viszont a palackot nem tudta elzárni. A siklósi hivatásos tűzoltók a palackot leszerelték és szabadtérre vitték, ahol a nyomás alól mentesítették, és elzárták.

Vasárnap Diósviszlón, lakóépületek és egy istálló közötti területen gaz, avar, bokrok, fák két hektáron. A tűz a környezetében lévő családi házakat és harminc köbméter tűzifát is veszélyeztetett. A tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral eloltották a tüzet, melynek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Hétfőn Hegyszentmártonban a Szőlőhegyen egy pinceépület és a hozzátartozó fél hektáros, száraz füves terület égett. A siklósi tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal valamint egy hőkamera segítségével számolták fel a tüzet.