2020. február 26, szerda

Hat dílert csuktak be Pécsen


Baranya - 2018. november 22.
szerző: SH

fufog

Kedd délután délután Pécsen, Orfűn és Abaligeten összesen négy embert – három férfit és egy nőt – fogtak elkábítószer terjesztése miatt. Egyet a tekesek fogtak meg, egy másikat pedig Pestről hoztak a szomszéd zárkába.

A rendőrök a megyében két helyszínen szemlét, és összesen tizenegy helyen kutatást tartottak, amelynek eredményeként több mint két kilogramm kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le – közölte a rendőrség.

Mivel a negyedik kereskedő esetében attól tartottak, hogy fegyvere van, ezért a Terrorelhárítási Központ fogta el a férfit, akinek kisasszonyfai házát szintén átkutatták. A marihuánán kívül végül csak egy forgótáras flóbert pisztolyt és 23 flóbert lőszert találtak, amit lefoglaltak.

A gyanú szerint a 32 éves abaligeti férfi egy 30 éves abaligeti, egy 32 éves kisasszonyfai, egy 32 éves orfűi férfi és annak 29 éves barátnője útján jutott kábítószerhez, amelyet ezután egy budapesti férfinak értékesített tovább. A négy férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai szerda reggel Budapesten fogták el azt a 30 éves román férfit, aki a 32 éves abaligeti gyanúsítottól többször is vásárolt kábítószert. A férfitól kábítószergyanús növényi származékot, ötmillió forint, továbbá háromezer euró készpénzt foglaltak le. Elfogását követően Pécsre szállították, kihallgatták gyanúsítottként, majd öt is bűnügyi őrizetbe vették.

A kábítószer gyorsteszt öt gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott. A hat gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.