2018. december 12, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Havazás és ónos eső nehezíti a közlekedést több megyében


2018. február 7.
szerző: SH

Keresztbe fordult egy tréler Letenye közelében az autópályán.  Fotó: Varga György, MTI
Keresztbe fordult egy tréler Letenye közelében az autópályán. Fotó: Varga György, MTI

Míg Baranyában nincs riasztás ónos eső kialakulása miatt, az ország több területén havazás és ónos eső nehezítheti a közlekedést. A rendőrség a sűrű hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok miatt fokozott figyelmet és óvatosságot kér a közlekedőktől.

Zala megyében egy kamion és egy személyautó ütközött a havas úton, míg vas megyében is több baleset – köztük szintén egy kamionos – lassítja a közlekedést.

Kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon további intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 centiméter nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel reggeltől a szlovén hatóságok nem engedik be Szlovéniába a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket, így azokat az autópályáról a Somogy és Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik.