2020. július 9, csütörtök

Hazamenekült meghalni a kutyus, amit egy garéi rohadék gyilkolt meg


Baranya - 2019. május 21.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Állatkínzás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 42 éves garéi férfi ellen, aki agyonlőtte szomszédja kutyáját és egy zsákba dugva egy bokor alá dobta.

Mint a rendőrség közli, a férfi még december 19-e estéjén garéi házának udvarán engedéllyel tartott lőfegyverével meglőtt egy kutyát. A találatot követően az eb a földre rogyott, majd pár másodperc múlva felállt és elrohant. A botcsinálta vadász az állat nyomába eredt, amit gazdája udvarán már holtan talált. Ezután az élettelen testet egy zsákba tette, amit Garé határában határában egy bokor alá dobott.

A szomszéd gazdi másnap vette észre, hogy eltűnt a kutya, ám gyanúsak lettek neki az udvaron lévő vérfoltok. Amikor megtalálta kutyusa holttestét, bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök kihallgatták az állatkínzót, de azt nem tudni, elismerte-e szörnyű tettét.

Az öt hónapnyi nyomozás során keletkezett iratokat a rendőrség átadta az ügyészségnek, ahol most kezdődik a papírmunka. Ha bűnösnek találják a kutyát lelövő férfit, akár három évet is kaphat.

 


Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság csak a sikeres nyomozásokról ad hírt. Ha ön lát valami érdekeset, küldjön üzenetet vagy hívja a nap 24 órájában elérhető 06/20/356-14-07 számot. Levelét az info@siklosihirek.hu címen is várjuk.