2020. június 6, szombat

Helyi szervezetek és magánszemélyek bevonásával folyamatos a maszkok ellátása


Helyi hírek - 2020. március 27.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Helyi varroda után a siklósi vár és az óvoda munkatársai mellett magánszemélyek és civil szervezetek is csatlakoznak a szájmaszkok helyben való készítéséhez.

Összességében naponta száznál is több háromrétegű, mosható és fertőtleníthető, többször használatos szájmaszk egészíti ki a korábbi beszerzésnek köszönhetően készleten lévő háromezer darabos készletet. Ezen kívül 8000 ezer pár gumikesztyű is rendelkezésre áll, valamint plexi védőmaszkot és védőszemüveget is kapnak az önkormányzat közterületen szolgálatot ellátó munkatársai valamint a szociális munkában részt vevő személyek.

Mint Riegl Gábor polgármester tegnapi bejelentésében részletezte, ma már a közterület-felügyelőktől is kaphattak szájmaszkot azok a személyek, akik közterületi tartózkodása ezt indokolttá tette. Az erre való igény meghaladta a várakozásokat, de a helyi vállalkozótól vásárolt alapanyag folyamatos ellátása biztosított.

Mint azt korábban dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos többször is hangsúlyozta, a szájmaszk önmagában nem jelent egyéni védelmet. Használata társaink érdekében indokolt, ugyanis a cseppfertőzés útján terjedő koronavírus átadását gátolja.