2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Hét országgyűlési képviselője lett Baranyának


2018. április 15.
szerző: SH

parlamentdunalanchid

Összesen 199 képviselői szék van az országgyűlésben, melyek közül a Fidesz 133 helyet foglalhat el. Baranya megyei küldött összesen hét van, a kormánypártiak sorában közülük négyen foglalnak helyet.

A figyelem leginkább az egyik pécsi kerületre összpontosult, ahol végül a független Mellár Tamás a szavazatok 39,26 százalékát tudhatta magának 21.988 vokssal, míg a kormánypárti Csizi Péter ennél kevesebbet, 36,97 százalékot szerezett 20.702 szavazat révén.

Baranya megyét az Országgyűlésben az egyéni mandátumot szerzettek között Mellár Tamás, a fideszes Hoppál Péter, Nagy Csaba és Hargitai János képviseli majd. Pártlistáról a szintén fideszes Bánki Erik, az MSZP-P-s Tóth Bertalan és az LMP-s Keresztes László Lóránt jutott be.

Régiónkban Nagy Csaba fölényesen vitte a szavazatokat, 48,93 százalékra tett szert 24.479 jelöléssel. Ennek megfelelően a megyei közgyűlés elnöke is beülhet a parlamentbe, ám elnöki tisztségéről le kell mondania. Utódjáról később döntenek, vezető pozíciókra többen is számítanak.

Az elmúlt hónapokban napi 3-5 alkalommal megyelendítő posztokkal jelentkező Nagy Csaba a választások óta mintha eltűnt volna: egyetlen narancssárga köszönetet és egy megváltoztatott borítóképet leszámítva megtört a közösségi lendület, a képviselőre ugyanis most új feladatok várnak: sok egyéb mellett a Siklóson eredményként felmutatott 3,78 milliárd forintnyi fejlesztésből hátralevő kétmilliárdnyi beruházásnak is révbe kell érnie, miközben a következő négy évet a valódi tetteknek kell szánni.