2219. február 18, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Heteken belül célegyenesbe kerülhet a sporthotel beruházása


2018. június 22.
szerző: SH

laktanyalev

Jelentős előrelépés történt az utóbbi néhány hónapban – mondta lapunknak Lukács Miklós a volt határőr laktanya hasznosításával kapcsolatban. A beruházás terveit gondozó mérnöki iroda vezetője egyelőre csak annyit jelzett, hogy heteken belül sor kerülhet egy ázsiai befektetővel való szerződéskötésre is.

A korábbi tervekkel kapcsolatban a tulajdonos rámutatott: összhangban vannak a mostani törekvésekkel, hiszen akkor is a hotel, wellness és sport szolgáltatásokat tartották szem előtt, melyhez időközben társult az egészségügyi magánszolgáltatásokat összefogó központ terve.

Az ügyvezető nem csak a térségben, hanem országos viszonylatban is jelentős horderejű fejlesztésnek értékelte a beruházást, melynek helyszínén minden alapfeltétel adott egy nagyon magas színvonalú, turisztikai és orvosi szolgáltatás kiépítéséhez.

Szeretnénk minőségi egészségügyi szolgáltatást is biztosítani, ami nagyon jól kiegészíti a hotel, wellness és sport komplexumát – fogalmazott Lukács Miklós, hozzátéve, mindez nem zárja ki például egy gyógyvízre épülő bőrgyógyászati szolgáltatást vagy az úgynevezett egynapos sebészeti ellátások rendszerét sem. A szolgáltatások köre a magyar egészségügyi berendezkedésen kívül illeszkedne a külföldi rendszerekhez is.

Az épület hasznosításának többmilliárdos projektje mintegy évtizedes múltra tekint vissza, korábban kétszáz szobás, négycsillagos hotelt és kétszáznál is több munkahely teremtésének lehetőségét említve.

A városnak sok tőkére lenne szüksége ahhoz, hogy gazdasága előremozduljon, ehhez nem elegek az önkormányzat által elnyert pályázatok – mondta dr. Marenics János a lehetséges befektetéssel kapcsolatban. Természetes, hogy hosszú évek óta drukkolok azért, hogy a régi laktanyát megvásárló és komoly vételárat fizető befektetői csoport sikeresen fejlessze ezt a város határában lévő kitűnő területet – fogalmazott Siklós polgármestere, hozzátéve: azt is meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években több delegációt is fogadtunk az esetleges fejlesztések miatt, de az eddigi tárgyalások nem voltak sikeresek. A városvezetés és a siklósiak sem tehetnek mást, mint drukkoljanak a projekt sikeréért – zárta szavait.