9003. március 24, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Hóesés: törzsekbe rendeződnek a főnökök


2018. február 20.
szerző: SH

havazas

A rendkívüli időjárás miatt kedd reggel nyolc órakor megkezdte működését az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) országos törzse és az érintett megyei főkapitányságok csapatszolgálati törzse – jelentette be rendőrség.

A törzs összeüléséből korábban nem jött valami jól ki a szervezet. A néhány centis hó miatt a katasztrófavédelem is törzsbe verődik, igaz, ők megvárják, hogy szükség legyen rájuk: az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy ötszáz technikai eszközzel. Amennyiben az időjárási helyzet azt indokolja, a katasztrófavédelem az érintett megyékben operatív törzset hoz létre és megnöveli a bevethető emberek létszámát – közölték. Somogyban, Vasban, Zalában és Baranyában már szükségét érezték.

Lakatos Tibor ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője elmondta: a rendőrök törzsének teendője a havazással kapcsolatos rendőri feladatok koordinálása, mivel – mint állítja – a következő két napban intenzív havazás várható a dunántúli megyékben.

Jelenleg az országban nincsen olyan helyzet, amely komolyabb rendőri beavatkozást igényelne – jelentette ki, hozzátéve, az intézkedések célja, hogy a helyzetet rosszabbra fordulása esetén is kezelni tudják.

Az országos törzs kapcsolatot tart majd az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, az Országos Meteorológiai Szolgálattal, az autópályák, közutak kezelőivel, az önkormányzatokkal, a közterületek rendjének fenntartásában velük együttműködő civil szervezetekkel, kiemelten a polgárőrséggel, akárcsak a közterület-felügyeletekkel és a rendészeti feladatot ellátó szervekkel.

A régiónkban kialakult rendkívüli helyzetről oldalunkon adunk tájékoztatást.