2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Holttestet találtak a kiégett fővárosi kollégiumban


Itthon - 2019. január 24.
szerző: SH

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI
Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok Ráday Kollégiumának épületében csaptak fel a lángok szerdán este Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren. Az épületben egy halottat találtak a tűzoltók.

A kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják. A húsz autóval helyszínre siető tűzoltók késő estére tudták körülhatárolni a tüzet, hogy azt ne tudjon továbbterjedni. A felismerhetetlenségig összeégett holttestre az oltási műveletek közben találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. Személyazonossága még folyamatban van, mert nem tudni, ki tartózkodott a 130 fős koleszban. Egyelőre egy középkorú férfit nem találnak, aki vendéglakóként volt elszállásolva.

Mintegy 80 embernek kellett elhagynia az épületet, akik melegedőbuszban várhatták meg a munkálatok végét.

A Ráday utca 28. szám alatt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek – közölte a Magyarországi Református Egyház.