2020. április 9, csütörtök

Hosszú hétvégére befejeznék a Szabadság utcai beruházást


Helyi hírek - 2019. július 25.
szerző: SH

vizmuszalag1907

Hónapokat csúszik a Szabadság utca útjavítása. A halogatás oka a mélyen burkolat alatt futó csövek cseréjének késedelme; mivel a DRV nem cserélte ki időben a vízvezetékeket, ezért a Strabag nem tudta az elvárt garanciákkal megkezdeni az aszfaltozást. 

Az aszfaltozást a legtöbb esetben az ivóvíz- illetve szennyvízhálózat rekonstrukciója előzi meg, a csövek cseréjével megelőzve azt, hogy az új útburkolatot ne kelljen megbontani a várható meghibásodások, csőtörések miatt. Ezért további szolgáltatókat kell bevonni a beruházásba, akinek a saját munkavégzésre vonatkozó eljárásait, protokolljait is a teljes folyamatba kell illeszteni, tekintettel a határidőkre valamint a munkavégzésének sajátosságaira. Ezek a szolgáltatók ezért egymásra vannak utalva, az egyes munkafázisok szigorú sorrendben, gondos ütemezés mellett követhetik egymást.

A Szabadság utcában a burkolat alatt futó csövek cseréjét követően kezdődhetett volna az aszfaltozás, ám a vizesek nem cserélték ki határidőre a vízvezetéket. Korábban az esős időjárásra és a saját maguk által lefolytatott közbeszerzési eljárás lassúságára is hivatkozva magyarázták a feladatukként szabott munkálat halasztásait.

A napokban az érintettek egyeztettek az önkormányzattal, mely eredményeként körvonalazódott a Szabadság utca augusztusi hosszú hétvégére való átadása. Ennek megfelelően a DRV augusztus 12-re munkaerő-átcsoportosítással elvégezné a hónapok óta halogatott és hetek óta szárazságban álló utca csöveinek cseréjét, átadná a területet a Strabagnak, aki így nekiállhatna végre az aszfaltozásnak és az aknafedelek szintezésének. Mindezekkel augusztus 19-re készülne el az utca.