2020. április 2, csütörtök

Indulatoktól fűtött meccsen győzött Siklós


Sport - 2019. október 9.
szerző: SH

kezilabdak

Hőgyészt fogadta Siklós kézilabdacsapata hétvégén a bajnokság férfi NB II Dél-nyugati csoportjának negyedik fordulójában.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, de a siklósiak folyamatosan dolgozták le a hirtelen összeszedett hátrányt. A tizedik percben már kiegyenlített a csapat, de nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kialakítani. Az első nagyobb kiugrásra Siklós volt képes, a 23. percben két gólos előnyt szereztünk Virág Zsolt góljával, aki ezután egy perccel egy arcra ütést követően vérző orral hagyta el a pályát.

Az ekkor több perces játékmegszakítás után a vendégek időt kértek, de a 2-3 gólos előny a félidő végéig megmaradt. A félidő 17:14 gólaránnyal zárult. A második játékrészben már nyolc gólos előnyre is szert tett a házigazda – köszönhetően Torzsás Tibor védéseinek.

A végjátékban azonban a vendégek akarata érvényesült, az utolsó 10 percben próbálták ledolgozni a hátrányukat, ám az ekkor felvett lendület már kevésnek bizonyult és 33:30 állásnál fújták le a meccset.

Együtt erősek vagyunk, az egy csapat egy szív ismét bebizonyosodott! Nagyon örülök, hogy néhány pillanatot leszámítva végig kézben tartottuk a mérkőzést. Dicséret a csapatnak, hogy az incidenst követően tiszta fejjel játszotta végig a mérkőzést, sajnos úgy tűnik, hogy minden mérkőzésen elveszítünk egy játékost – értékelte Balog Zoltán, az MK Pelikán-Siklós KC vezetőedzője jobbulást kívánva Virág Zsoltnak.

A fiatalok is győzelemre vitték a Hőgyész elleni hétvégét, 12:6 félidő után 33:17 arányban bizonyultak jobbnak. Mint Balog Zoltán megjegyezte, első félidőben kicsit álmosan játszott a csapat, de a félidőben megbeszélteket nagyjából betartva, ezt az akadályt is sikeresen vették. Örülök, hogy a kapusaink ilyen jó formát mutatnak már hetek óta, remek egyéni teljesítmények voltak és a védelem megszilárdítása is alakul - fogalmazott a vezetőedző.

A következő mérkőzésre október 12-én – szombaton – Nagykanizsa otthonában kerül sor.