2020. március 30, hétfő

Indulhat a Váralja program


Helyi hírek - 2017. december 20.
szerző: BMÖ

varalja-utca

Siklós Város Önkormányzata 175 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Váralja utcai szegregátum rehabilitációjára. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghirdetett A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok című pályázat keretében kerül támogatásra.

A kedd délutáni testületi ülésén a város képviselő-testülete jóváhagyta azt a szakmai programot, melynek segítségével megkezdődhet a Váralja utcában élők felzárkóztatása, társadalmi integrációja. A komplex programot az önkormányzat széleskörű partnerséggel kívánja megvalósítani, így a pályázat, majd a program megalapozását jelentő szakmai dokumentum is mintegy 30 térségi támogató partner bevonásával készült el.

A három éven át, 2020-ig tartó programot Siklós Város Önkormányzata a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, valamint a MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvánnyal konzorciumi együttműködésben valósítja meg. A program során hat szociális dolgozó, valamint több szakmai munkatárs segíti a szegregátumban élők életkörülményeinek javítását.

Többek között közösségfejlesztő, közbiztonságot erősítő, egészségügyi prevenciós programokat, valamint képzéseket szerveznek az ott élők számára. Mindezen túl kompetenciafejlesztő tréningekkel és társadalmi beilleszkedést elősegítő programokkal segíti elő a projekt azt, hogy a szegregátumban élők megállják a helyüket a munkaerőpiacon, gyermekeik tanuljanak és a város más területein lakó polgárokhoz hasonló életet éljenek.