2020. október 27, kedd

Intézkedési terv lépett életbe az önkormányzatnál – három betegről tudni Siklóson


Helyi hírek - 2020. szeptember 16.
szerző: SH

felszabadulasemlekmuszajmaszk2

Egyetlen siklósi osztályt vagy óvodai, bölcsődei csoportot sem kellett karanténba küldeni Siklóson. A városban emellett az országosan rohamtempóban növekvő megbetegedések mellett szinte törvényszerű, hogy megjelenjen a koronavírus, jelenleg három betegről tudni.

Az újabb siklósi lakos igazolt megbetegedésével kapcsolatban zajlanak a kontaktkutatások – mondta Riegl Gábor. Siklós polgármestere jelezte, a harmadik fertőzött személy is a járványügyi protokollnak megfelelőn van elkülönítve. A városban bevezetett és fenntartott óvintézkedések valamint előírások maradéktalan betartása mellett elkerülhető a tömeges megbetegedés. Az általános védekezéshez szükséges eszközök az önkormányzat rendelkezésére állnak – tette hozzá.

Nádoriné Dr. Rohi Éva a Siklósi Híreknek kifejtette: a város vezetésével minden olyan intézkedést megtettek, mely hatáskörükben a járvány megelőzését szolgálja, így egy intézkedési tervet készítettek. Az ebben foglaltak szerint az önkormányzati hivatal épületébe érkező dolgozók és ügyfelek figyelmét egyaránt a maszkviselésre, kézfertőtlenítésre és a kötelező távolság megtartására hívják fel. Mint Siklós jegyzője kiemelte, néhány esettől eltérően ebben minden ügyfél partner, ám aki ezt nem fogadja el vagy megtagadja, nem tartózkodhat az önkormányzati épületben.

A kidolgozott intézkedési terv értelmében kollégáik minden munkába álláskor lázmérésen vesznek részt, valamint a nap során többször is fertőtlenítik a közösségi tereket, berendezési tárgyakat és a különböző felületeket.

A boltokhoz, üzletekhez hasonlóan továbbra is kötelező a vásárcsarnokban tartózkodók számára a maszkviselés és a távolság megtartására, mely elmulasztása az ilyenkor országosan életbe lépett szankciókkal számolhat a szabályszegő.