2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Ismert DJ-ről és az egydolcsis szemüvegről kaptak szöveget a német érettségizők


2018. május 11.
szerző: SH/MTI

nemetszotar

A német írásbelikkel folytatódnak ma az idegen nyelvi érettségik a középiskolákban. Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az Olvasott szöveg értése 60 perces, a második rész, a Nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, majd végül az Íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár – a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.

Az Eduline.hu beszámolója szerint a diákok a feladatsorok első részében Felix Jaehnről, egy ismert német DJ-ről, a pénz történetéről, az egydolláros szemüvegről is kaptak szöveget.