9228. május 21, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Ismét kiírják az óvoda és bölcsőde vezetői pályázatát


Helyi hírek - 2019. március 7.
szerző: SH

ovitesco-1811b

Ismét kiírják a siklósi óvoda és bölcsőde intézményének vezetői pályázatát. A feladatot jelenleg Fromberger Gáborné látja el. A tavaly eredménytelenül zárult eljárást a képviselő-testület korábbi határozata alapján ismétlik meg – döntött a város testülete legutóbbi ülésén.

A pályázat lebonyolítását az év közbeni munkavégzés zavartalansága miatt a nyári szünet idejére tették.

Göller Edéné vezetői megbízása 2018. július utolsó napjával járt le. A 2018-ban kiírt pályázatra ketten jelentkeztek, Gyutai Tiborné, az intézmény egyik óvodapedagógusa valamint Sághy Krisztin, mint külsős adott be pályázatot a vezetői szék betöltésére. A szakmai anyagok véleményezése után Siklós képviselő-testülete a pályázatot eredménytelennek nyilvánította és szeptemberben úgy döntött, hogy az óvodavezetői feladatok ellátására Fromberger Gábornéval, a Dózsa György utcai tagintézmény óvónőjével) köt megbízási szerződést október elsejétől egy évre. Ekkor határozott úgy a testület, hogy az öt éves megbízásra vonatkozó pályázati kiírást a jogszabályi követelmények miatt később megismétlik.

A Siklósi Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői feladatait jelenleg helyettesként megbízva Fromberger Gáborné látja el, munkájával mind a testület mind a dolgozók elégedettek.

A pályázati feltételek között szerepel az óvodapedagógus felsőfokú iskolai végzettség, pedagógus–szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség, legalább 5 év pedagógus munkakörben szerzett szakmai tapasztalat, a nevelési-oktatási intézményben pedagógus munkakörben fennálló, határozatlan időre, teljes munkaidőre szóló alkalmazás, vagy a megbízással egyidejűleg pedagógus munkakörben történő határozatlan időre, teljes munkaidőre szóló alkalmazás és a büntetlen előélet is.