2020. június 5, péntek

Ismét leng a csíkos zászló: új párt verődött a radikalizálódó jobbikosokból


Itthon - 2018. június 25.
szerző: SH

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI

Dúró Dóra pártból való való kilépése olyan vihart indított a Jobbik berkeiben, mely Baranyán is végigsöpört. Miközben többen is kiléptek a csapatból, hatására lemondott Szőcs Norbert, az ellenzéki párt baranyai elnöke is.

A szétszakadt párt tagjai közül sokan Toroczkai László mozgalmához csatlakoznak, aki most Mi hazánk néven alakít új pártot. A gárdamentés, bocskai sapkás, árpádsávos zászlót lengető címert öltő párt zászlóját szombaton bontották ki Ásotthalmon. Céljuk, hogy azokat tömörítsék, akinek nem tetszik a Jobbik gyenge, kevésbé nacionalista vonulata.

Toroczkai Ásotthalom polgármestere, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója.

A tábornyitón Pongrácz András lekommunistázta a Jobbikot Dúró kizárása miatt, a közönségből Orbán neve hallatán fújolni kezdtek. Dúró Dóra szerint a Jobbik az elmúlt évben túl sok etikai szabályt vezetett be. A nő egyébként nem adja vissza parlamenti mandátumát, paradox módon függetlenként, de a

Az egylet elnöke Toroczkai László lesz, aki szerint a Fidesz az ő programjával nyerte meg a választásokat. Szerinte a valódi problémákat csak ő ismeri; kivándorlás, az ország teleszülése, cigányság, és a többi.