2020. április 2, csütörtök

Javában keresik, ki fogja az új pécsi tűzoltóságot építeni


Baranya - 2020. február 10.
szerző: SH

A pécsi tűzoltóság látványterve
A pécsi tűzoltóság látványterve

Két év alatt fog felépülni a pécsi tűzoltók új épülete, mihelyt végére érnek az évek óta tartó közbeszerzési procedúrának. Az építés újabb pályázati felhívását a napokban tették közzé, melyre március közepéig lehet jelentkezni.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság építése és meglévő épület átalakítása két ütemben egy KEHOP pályázatnak köszönhetően valósul majd meg; a meglévő épület részbeni bontását és átalakítását valamint új laktanya építését tartalmazza.

A munkálatokkal összesen 19 új kocsiállást alakítanak ki, az Engel János József utcai ingatlanon. Az első ütemben az új laktanyaépület felépítésére kerül sor több mint 6300 négyzetméter hasznos alapterületen, míg a második ütemben a szerkezetileg már meglévő épületrész átalakítása valósul meg.

Az első ütemben megépülő új épületben kerül elhelyezésre tíz darab – 2 hosszú és 8 rövid – új szerállás. Itt, az udvarszinten kapnak helyet a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség irodái, míg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az első és második emeletre kerül. A Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság helyiségei a földszinten és az első emeleten lesznek berendezve.

A második ütemben átalakításra és részben lebontásra kerülő régi laktanya udvarszintjén további kilenc szerállás kerül kialakításra, a hozzátartozó raktárhelyiségekkel, a legénység számára kialakított konditeremmel és öltözőkkel, vizesblokkokkal, szertárral, valamint a közmunkások számára kiépített öltözőkkel, vizesblokkokkal, teakonyha-pihenővel, műhelyekkel.

pecstuza

pecstuz2