9078. március 24, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Jobb oktatásért tüntettek


2018. január 20.
szerző: SH/MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten, a Kossuth tér előtt pénteken. A szónokok igazságosabb, demokratikusabb, diákközpontú és modern, a tanulókat nem túlterhelő oktatási rendszert követeltek.

A rendezvényre mintegy háromezren mentek ki. A tömegben többen uniós és magyar zászlókat lobogtattak, és olyan táblákat lehetett látni, amelyen az szerepelt, hogy “Érzem butulok”, “Csökken az értelmem”, valamint “Irodalom lecke: föltámadott a tenger”.

A résztvevőknek kiosztották a Mit kíván a magyar diákság című felhívást. Ezek között szerepel, hogy rögzítsék a diákok kötelező óraszámát maximum heti 30 órában a középiskolában és 25 órában az általános iskolában, valamint, hogy állítsák vissza a korlátozás nélküli szabad tankönyvválasztást.

Kérik még, hogy semmilyen formában ne növeljék a tanév hosszát, töröljék el a nulladik órákat, ne kezdődjön a tanítás reggel 8 óránál korábban, valamint azt, hogy állítsák vissza a felsőoktatási keretszámokat legalább a 2011-es szintre.

Többen dühös emoji-arcokat ábrázoló táblákat emeltek magasba, és a demonstráción azt skandálták: “nem maradunk csendben, nem hagyjuk”.