2020. április 2, csütörtök

Nem csak közös képviselőknek tart tréninget a katasztrófavédelem


Helyi hírek - 2019. november 4.
szerző: SH

panelhazak-lakotelep

Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a Társasházak napja rendezvénysorozatot. Az esemény célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletekbe menő tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát.

Baranya megye katasztrófavédelmi kirendeltségein a tűzmegelőzési hatósági szakemberek november 5. és 7. között minden nap 10-től 16 óráig várják a társasházak lakóit, üzemeltetőit a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal, valamint ismertetik az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő, 2020 januárjában hatályba lépő változásait is.

A katasztrófavédelem egész évben vizsgálja azt, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületekre vonatkozó tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amelyeket állandóan szabadon is kell tartani annak érdekében, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

A siklósi kirendeltségen a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és más érdeklődő a tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács kérdéseiről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is konzultálhatnak  a szakemberekkel.