2020. április 7, kedd

Kásler: nem biztos, hogy a pénz kevés, lehet, hogy az ember sok


Itthon - 2018. május 9.
szerző: SH

csiga

Az új emberminiszter a központi, országos intézetek megerősítésében hisz, és szerinte nem kizárt, hogy nem a pénz kevés, hanem az ember sok. Kásler Miklós, az emberi erőforrások leendő minisztere egy kormányközeli lapnak adott interjút – vagy esszét közzétételre.

Kásler a klasszikus emberi, keresztényi és nemzeti értékek képviseletét, elmélyítését és átadását tekinti tárcája legfontosabb feladatának. Mint állítja, Orbánnal hasonlóan gondolkodnak a nemzeti értékekről, és a miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy ennek az értékrendnek a képviseletére, elmélyítésére, átadására a humántárca vezetőjeként én talán alkalmas lehetek.

Ráébredt, hogy lépést kell tartani a zajló technikai forradalommal, a gazdag magyar kultúrát és történelem kiaknázásához pedig ez azonban az óvónő-, tanító- és tanárképzésben is reformokra van szükség.

Konkrétumot vagy újat az egészségügy kapcsán sem mondott: csökkenteni kell az orvoshiányt, kiemelten kell kezelni a népbetegségeket, meg kell oldani a problémákat.

Magasabb színvonalú centrumokat alakítana ki, de nem csak az egészségügyben, hanem az oktatás és a közművelődés területén is. Ezzel nyilván nem a vidék járna jól.

A béremelésekkel kapcsolatban a gigaminisztérium papminisztert váltó első embere megjegyezte: nem biztos, hogy a pénz kevés, lehet, hogy az ember sok, vagy nincs jól elosztva a munka.