2020. szeptember 28, hétfő

Kásler: tízezer pedagógus kap félmillió forint egyszeri juttatást


Gazdaság - 2020. augusztus 27.
szerző: SH/MTI

iskolapad

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós közölte: a kormány úgy döntött, hogy négyszáz hátrányos helyzetű településen dolgozó tíz és félezer pedagógus és oktatást segítő kolléga kap ilyen juttatást a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásáért.

Hozzátette: június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, de a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot.

Kiemelte: a kormány több mint hatmilliárd forintos programjának éppen az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek be tudják hozni a lemaradást, minél kevesebben hagyják el az iskolát végzettség nélkül, egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását. Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó több mint tízezer ezért a – január 31-éig tartó – felzárkóztató munkájáért kapja a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást.