2020. július 6, hétfő

Kegyetlen meglepetést hozott a Windows új frissítése


Tudomány - 2020. február 14.
szerző: KT

windowstalcaora

Megannyi felhasználó lepődött meg a február 13-i biztonsági frissítés hatására. A Microsoft legújabb hibája ezúttal kicsit komolyabbra sikerült.

Már korábban is lehetett találkozni azzal a jelenséggel, hogy bejelentkezés után közli a Windows: nem sikerült a beléptetés, és egy ideiglenes fiókkal dolgozhat a felhasználó – ahol az alapértelmezett helyekre mentett munkái elvesznek.

A mostani hiba azonban kicsit összetettebb, mert a sima újraindítás sem minden esetben segít. A rendszer ezután nem tudja beléptetni a Microsoft fiókot sem, egyedül rendszergazdai felhasználó létrehozására van esély a korábbi fájlok elérése érdekében.

A KB4538674 számú biztonsági frissítést eltávolítani sem lehet, mivel a hibaüzenet szerint arra bizony szükség van a Windows használatához, a legtöbb esetben pedig a visszaállítási funkció sem működik.

A cég egyelőre nem kommentálta a hibát, az ügyfélszolgálat szerint azonban kiemelt prioritással kezelik az ügyet. Nincs mást tenni, mint várni az adatvesztéssel nem járó bug javítását, mely talán egy nem fatális hiba miatt nem tudja beléptetni az egyébként meglévő felhasználói fiókot és elindulnak a meglévő beállítások.

Addig is ha teheti – és korábban beállította – halassza el a frissítések telepítését.