2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Kerékpárút épül Siklós és Pécs között


2017. január 12.
szerző: SH

© Siklósi Hírek - fotó: Kacsúr Tamás

Egy kerékpárutak fejlesztését célzó határozat szerint hamarosan biciklivel is külön úton közlekedhetünk Siklós és Pécs között. Az összesen 55 kilométeres kerékpárutat 2019-ben adják át.

Több száz kilométernyi, a kétkerekűek közlekedési lehetőségeit javító fejlesztés készül Magyarországon. A Magyar Közlöny legutóbbi száma szerint nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, de új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben is.

A leghosszabb, 84 kilométeres szakasz Siófok-Dombóvár között készül el, ahonnan Pécsre kanyarog majd tovább az aszfaltcsík 52 kilométeren keresztül.

A siklósi szakaszhoz hasonlóan 2019-ben adhatják át a Tiszafüred-Hortobágy (55 kilométer), a Szigetvár-Kaposvár (40 kilométer) és a Murakeresztúr-Őrtilos (16 kilométer) közötti kerékpárutakat is. Behálózzák Tokaj és Nyíregyháza közötti részt is, ezen felül pedig elkezdődik fél tucat új útvonal tervezése.