2021. január 20, szerda

Keresik a körforgalom díszének legjobb ötletét


Helyi hírek - 2020. október 12.
szerző: SH

korforgalom-epites

Egyedi, Siklósra emlékeztető művészeti alkotás, kortárs dizájn kerülhet a december végére megépülő körforgalom közepére. A grafika, szobor, modell, makett, logó vagy bármi más kitalálására pályázatot hirdettek, melynek nyertese pénzjutalmat is kap.

A feliratok, virágágyások és kövekből kirakott szavak ma már egy törődésmentes kert unott részei, nem a város dísze – így a körforgalom leendő ékének helyi jellegzetességgel kell bírnia, miközben szakít azokkal a sablonokkal, ami országszerte jellemzi a koncepció nélküli ötlettelenséget.

A tervezés során figyelembe kell venni, hogy a pályázati anyagok tükrözzék a helyi jellegzetességeket, de mindezt bátor, bravúros megoldással mutassák be. A megjelenítendő elemek és anyagok szabadon választott technikával készülhetnek, de szempont, hogy a mű olyan kreatív megoldásokra épüljön, melyek amellett, hogy szakítanak a sablonos ábrázolásokkal mégis utalnak a helyre, emellett pedig az alkotás időtálló és nem igényel folyamatos gondozást. A kidolgozottság tekintetében mindössze annyi az elvárás, hogy egyértelműen értelmezhető legyen a koncepció.

Az elkészült koncepcióterveket, digitális vázlatokat október végéig PDF vagy JPG kiterjesztésben, legalább 300 dpi felbontásban a polgarmester@siklos.hu email címre kell küldeni.

A nyertest november 11-ig hirdetik ki, a legjobbnak ítélt alkotás készítője pedig 50 ezer forintos jutalmat és ajándékcsomagot kap, illetve esélyt nyer arra, hogy az általa tervezett megoldás kerüljön a körforgalom közepébe.