2020. november 23, hétfő

Keresik Siklós idei gyémántját és az év sportolóját


Életmód - 2020. október 30.
szerző: SH

Díjátadó Siklóson
A díjakat 2019-ben Szabó Kíra orvostanhallgató és Szigetvári Mercédesz cselgáncsozó kapta

Ahogy midnig, idén is zárt ajtók mögött fogják eldönteni, ki kapja a város rangos kitüntetéseit, a Siklósi Gyémánt valamint Az Év Siklósi Sportolója Díjat.

Jelöltet viszont bárki javasolhat, aki legkésőbb november 15-ig eljuttatja az érdemes fiatal nevét a város jegyzőjéhez postán vagy elektronikus úton.

A borítékon vagy a titkarsag@siklos.hu emailcímre küldött levél tárgyában fel kell tüntetni a Siklósi Gyémánt Díj címet. A javaslatból annak is ki kell derülnie, hogy az abban szereplő kitüntetésre javasolt személy megfelel a kitüntetés feltételeinek.

A díjakat a képviselő-testület a kimagasló – országos vagy nemzetközi szinten is jelentős – tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította. A díjból évente csak egyet adnak ki, és az megosztva nem adományozható. A kitüntető díjjal oklevél, díszplakett és bruttó 100.000 forint pénzjutalom jár.

A díj odaítélését előkészítő eljárás előzi meg, melynek lefolytatása az illetékes bizottság feladata. Szavazásra csak a bizottság által javasolt jelöltek bocsáthatóak, a kitüntetésre jelöltekről a képviselő-testület a decemberi átadást megelőző ülésén dönt.