2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Keresik Siklós idei gyémántját


Életmód - 2018. október 31.
szerző: SH

gyemant

Zárt ajtók mögött fogják eldönteni, ki kapja idén a város rangos kitüntetését, a Siklósi Gyémánt Díjat. Jelöltet viszont bárki javasolhat, aki legkésőbb november 15-ig eljuttatja az érdemes fiatal nevét a város jegyzőjéhez postán vagy elektronikus úton.

A borítékon vagy az elektronikus levél tárgyában fel kell tüntetni a Siklósi Gyémánt Díj címet. A javaslatból annak is ki kell derülnie, hogy az abban szereplő kitüntetésre javasolt személy megfelel a kitüntetés feltételeinek.

A Siklósi Gyémánt Díjat a képviselő-testület a kimagasló – országos vagy nemzetközi szinten is jelentős – tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította. A díjból évente csak egyet adnak ki, és az megosztva nem adományozható. A kitüntető díjjal oklevél, díszplakett és bruttó 100.000 forint pénzjutalom jár.

A díj odaítélését előkészítő eljárás előzi meg, melynek lefolytatása az illetékes bizottság feladata. Szavazásra csak a bizottság által javasolt jelöltek bocsáthatóak, a kitüntetésre jelöltekről a képviselő-testület a decemberi átadást megelőző ülésén dönt.

A korábbi években Holczer András, Janasov Milán és Képíró Bálint és Bedics Gábor kapta az elismerést, legutóbb pedig Szilovics Fanni vehette át.