2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Keresik Siklós ötödik gyémántját


2017. október 31.
szerző: SH

gyemant

Bárki jelölhet a város rangos kitüntetésére érdemes fiatalt. A díj odaítélését egy bizottsági eljárás előzi meg, melyen eldől, a jelöltek közül ki a leginkább érdemes a Siklósi Gyémán Díj átvételére.

A kitüntetésre jelöltekről a képviselő-testület az átadást megelőző ülésén zárt ajtók mögött dönt, szavazásra csak a bizottság által javasoltak bocsáthatóak.

A lakosság javaslatait legkésőbb november 15-ig lehet eljuttatni a város jegyzőjéhez postán vagy elektronikus úton. A borítékon vagy az elektronikus levél tárgyában a „Siklósi Gyémánt Díj” elnevezést kell feltüntetni. A javaslatból annak is ki kell derülnie, hogy az abban szereplő kitüntetésre javasolt személy megfelel a kitüntetés feltételeinek.

A Siklósi Gyémánt Díjat a képviselő-testület a kimagasló – országos vagy nemzetközi szinten is jelentős – tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította. A díjból évente csak egyet adnak ki, és az megosztva nem adományozható. A kitüntető díjjal oklevél, díszplakett és bruttó 100.000 forint pénzjutalom jár.

A korábbi években Holczer András, Janasov Milán és Képíró Bálint nyerte el a városi kitüntetést, legutóbb pedig Bedics Gábor kapta az elismerést.