2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Késsel támadt az igazoltató rendőrre egy migráns Brüsszelben


Nagyvilág - 2018. szeptember 17.
szerző: SH/MTI

belgarendorok

Késsel támadt egy migráns egy őt igazoltatni készülő rendőrre a brüsszeli Északi pályaudvar közelében található Maximilien parkban, akire ezért rálőttek – közölte a brüsszeli főügyészség.

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint az incidens a délelőtti órákban történt, amikor a rendőrség kivonuló egységei a parkban alvó illegális bevándorlókat fel akarták ébreszteni. A tájékoztatás szerint az egyik migráns megtagadta személyazonosságának ellenőrzését és ijedtében támadt az egyik rendőrre, akit késével megsebesített az arcán. A rendőrök ekkor paprikaspray-t használtak, majd pisztolyból tüzet nyitottak a támadóra, akit a mellkasán és a combján három golyó ért. A támadó súlyos állapotban van. A rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

A támadó személyazonosságát nem sikerült megállapítani, további részleteket később hoznak nyilvánosságra. Leszögezték ugyanakkor, hogy nem terrortámadás történt.
A brüsszeli Maximilien parkban és az Északi pályaudvar környékén több száz, főként fekete-afrikai – elsősorban Szudánból és Eritreából származó – illegális bevándorló táborozik évek óta. A migránsok nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy Nagy-Britanniába távozhassanak.