2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Két késelés egy nap alatt Bécsben


2018. március 12.
szerző: SH

policemellenylath

Míg Lázár a nem létező bécsi idegeninváziót mutogatja elrettentő példaként a választási kampány fő vonulatát erősítve, az osztrák fővárosban egy nap alatt kétszer, a héten pedig harmadszor késeltek.

Vasárnap éjjel késsel támadt egy osztrák férfi az iráni nagykövet rezidenciája előtt posztoló katonára Bécsben, a 26 éves támadót agyonlőtték. Az osztrák rendőrség megerősítette a diplomáciai képviseletek védelmét. A bécsi férfi figyelmeztetés nélkül támadt a katonára, aki előbb megpróbálta paprikasprével lefújni, de az nem sokat ért. Dulakodni kezdtek, a katona a kezén is megsebesült, ezután vette elő pisztolyát és végzett támadójával.

Az incidenst megelőzően egy feltehetően kábítószer által befolyásolt állapotban lévő fiatal egy 32 éves algériai férfit szúrt meg. A támadás egy olyan metróállomás közelében történt, ahol az utóbbi időben több kisebb drogeladási ügyletet jelentettek – számolnak be osztrák lapok.

A héten ez a harmadik eset Bécsben: szerda este egy afgán férfi négy embert – egy osztrák család három tagját és egy másik afgánt – sebesített meg késsel, ám ez az egyetlen eset, amikor külföldinek tulajdonítják a támadást.