9457. május 21, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Két napon át nyomoztak az ifjú Sherlockok


Régió - 2018. október 12.
szerző: SH

fotó: Rendőrség
fotó: Rendőrség

A héten tartották a második alkalommal megrendezett Sherlock Junior játékos bűnügyi vetélkedőt. A térség általános iskolásai számára szerdán és csütörtökön rendezett versenynek a Siklósi Rendőrkapitányság adott otthont.

A négyfős csapatoknak egy kitalált bűnügyet kellett megoldaniuk. A diákok elméleti felkészítésük után a kábítószer-fogyasztás következményeiről hallhattak előadást, de a nyomozás alapjaiba és a kutatás végrehajtásába, valamin a tanúkihallgatás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek. A gyakorlati feladatok révén a helyszíni nyomkutatás, nyomrögzítés mellett az elkövető elfogását és megbilincselését is megismerhették.

A két napos versengés első napján a siklósi, a másodikon pedig a környező általános iskolák tanulói mérték össze ügyességüket. Az első napi versenyből a Kanizsai Dorottya Általános Iskola csapata került ki győztesen, a Batthyány Kázmér Általános Iskola növendékei második, a Sztárai Mihály Református Általános Iskola csapata pedig harmadik helyezést ért el.  A második napon az első helyezést elérő Beremendi Általános Iskola csapatát másodikként a Magyarmecskei Általános Iskola csapata követte, a dobogó harmadik fokára pedig az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola csapata állhatott fel.

sherlock18101