2019. január 17, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Két osztály osztozik a Táncsics kupán


2018. április 24.
szerző: SH

tancsicsnap-atad-2

Szombaton rendezték meg az immáron tradicionális Táncsics napot. A gimnázium szinte valamennyi, mintegy kétszáz növendéke részvételével tartott rendezvény összesen tíz helyszínen zajlott.

A 2006 óta minden évben megrendezett, vetélkedőket és kulturális- valamint sportfeladatokat is felsorakoztató szombati eseményen, annak lebonyolításában a teljes tanári kar is részt vett.

A feladatok között Siklós városa és a Táncsics Mihály Gimnázium múltját és jelenét feldolgozó műveltségi vetélkedők között sok egyéb mellett a város szobrai is szerepet kaptak, amiket felismerve a megfelelő helyen kellett megjelölni. A feladatokat, melyek nem elsősorban a tanulmányokra, mint inkább a kreativitásra és problémamegoldásra lettek kihegyezve színesítette a várban korhű öltözékben előadott színdarab is.

Az eredményhirdetésre – ahol a legtöbb pontot szerzett osztályok mellett a szombati munkanapon legnagyobb létszámban megjelenő kollektíva is díjazva lett – kedd délelőtt került sor. Az osztályok emléklapot, ajándékcsomagot és tortákat kaptak, a mindössze két hiányzót jegyző kilencedik és tizenegyedik évfolyam pedig egy osztálykirándulást tudhat magáénak.

A legjobban teljesítőnek járó vándorkupát idén holtversenyben végző két osztálynak adták át, így azt a 10/ B és a 11/A felváltva őrzi jövő évig.

tancsicsnap-atad-3a

tancsicsnap-atad-4a

tancsicsnap-atad-5a

tancsicsnap-atad-1a

tancsicsnap-atad-6a