2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Siklósi iskola végzett az élen a katasztrófavédelmi versenyen


Életmód - 2019. április 6.
szerző: SH/OKF

tuzoltosag

A héten rendezték meg a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

A katasztrófavédelem, a Siklósi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, és a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó egyesület együttműködésével megtartott szerdai versenyen az általános-, és középiskolás tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságaiknak megfelelően adtak számot az elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A gyerekek szemmel láthatóan komolyan készültek a megmérettetésre, ami színvonalas és a végletekig kiélezett küzdelmet hozott. A versenyen végül a Beremendi Általános Iskola, valamint a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium csapata szerezte meg az első helyet, ezzel a részvételi jogosultságot a 2019. április 16-án tartandó megyei döntőre.

A dobogó tetejére az általános iskolák közül a Beremendi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola állhatott, akit a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület és a Magyarbólyi Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola első csapata követett.

A középiskolák sorában szintén siklósi végzett az élen; a Táncsics Mihály Gimnáziumot a villányi Teleki Zsigmond Szakközépiskola és a Tan Kapuja Buddhista Gimnázium követte.