2020. július 9, csütörtök

Kiosztották a kulturális- és sportcélú támogatásokat


Életmód - 2019. április 8.
szerző: SH

penznovekszik

A város önkormányzata önként vállalt, nem kötelező feladatként támogatja a kulturális- és sportcélú egyesületeket. Mint tavaly, az idei évben is 4 illetve 12 millió forintot különített el erre a célra.

A felhasználásáról szóló határozatot a Jogi-Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottság terjesztette a testület elé. A civil egyesületek támogatására idén 16 millió forintot különített költségvetésében el az önkormányzat, míg a beérkezett igények közel 23 milliót tettek ki. A korábbi támogatás felhasználásáról beszámolót is benyújtó egyesületek sorában kulturális tevékenységének támogatására végül a

      Kanizsai Dorottya Fúvószenekar Egyesülete 1,6 millió (igényelt: 2,2 millió),

      Tenkes Vegyeskari Egyesület 1,1 millió forint (igényelt: 1,53 millió),

      Siklósi Szalon Alapítvány 400 ezer (igényelt: 500 ezer),

      Siklósi Hagyományőrző Egyesület 400 ezer (igényelt: 700 ezer),

      Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesülete 200 ezer (200 ezer),

      Fontos Vagy Nekünk Egyesület 100 ezer (igényelt: 100 ezer) forintot kapott, az

      Apró Paták Lovas Sport Egyesület számára pedig az igényelt 200 ezerből 100 ezer forintot adott a város képviselő-testülete.

Sporttevékenységének támogatására a

      Siklósi Futball Club 4,2 millió (igényelt: 5 millió),

      MK-Pelikán- Siklós Kézilabda Club 4,2 millió (igényelt: 5 millió),

      Siklós SE Judó-úszás 1,725 millió (igényelt: 3,4 millió),

      Damashi Küzdősport Egyesület 850 ezer (igényelt: 2 millió),

      Tenkes Mountain Bike Egyesület 350 ezer (igényelt: 400 ezer),

      A.H.B. Siklósi Sakk Kör 150 ezer (igényelt: 360 ezer),

      Tenkes Természetbarát Egyesület 200 ezer (igényelt: 250 ezer), a

      Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület 800 ezres igénye után 325 ezer forintot ítélt meg a testület a bizottság javaslata alapján.

Az ember hangját karban kell tartani, arra elég egy tojás vagy méz – jegyezte meg dr. Marenics János a tavaly 14 alkalommal – ebből ötször Siklóson – fellépő, arany fokozatot legutóbb 2015-ben nyerő énekkarnak bizottság által megítélt 1,1 milliós támogatására mutatva. Mint a legutóbbi testületi ülésen emlékeztetett, az egész évben országos szinten élvonalbeli eredményeket elérő úszók ezzel szemben mindössze nyolcszázezres támogatáshoz jutottak.

Miután a Jogi-Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottság elnöke, Virág László kérelem nélkül is támogatásban akarta részesíteni a Dolce Hegedűegyüttest, a polgármester az elmulasztott pályázatukra mutatva jelezte, a támogatási szabályokat valamint képviselő-testület munkáját komolyan kell venni és mindenkire egyformán kell alkalmazni.

Reitz Emilné a támogatások elosztásával kapcsolatban úgy vélekedett, a képviselő-testület is hibázott, amikor a kulturális és sportcélú egyesületek közötti támogatási arányt felosztották.