2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Kisrendőr a fizetésről: márciustól már civil leszek


Gazdaság - 2019. január 9.
szerző: SH

legorendor

Miután Kontrát Károly belügyi államtitkár azzal büszkélkedett, hogy a rendőrök fizetése az elmúlt években 50 százalékkal nőtt és jövőre is 5 százalékos emelés várható, a Zsaruellátó facebook-oldalát a felháborodott rendőrök fizetési értesítőkkel lepik el.

A rendőri fizetésekkel az RTL Klub is foglalkozott, híradójában arra emlékeztetett, hogy Magyar Honvédség három éve különvált a rendvédelemtől, és amíg ott az illetményalap 45 ezer forint – egy év múlva 50, két év múlva pedig 60 ezer forint lesz – rendőréknél ez az összeg 38 ezer maradt. A BRDSZ arra kéri a kormányt, gondolja át a 2008 óta változatlan köztisztviselői illetményalapot.

Míg a Lidl ismét dobott árain és 300 ezer forinttal várja az újonnan belépő dolgozókat, addig a legtöbb kisrendőr a 150 ezres fizetést kerülgeti. A leszerelés folyamatos, a rendőrség szerint azonban nincs létszámhiány, ám az állomány egyre jelentősebb része a kerítés mellé felvett, alulképzett, középfokú tudással sem rendelkező rendőr.

A közösségi oldalon a legváltozatosabb bejegyzésekkel találkozni: van, aki azt üzeni, hogy márciusban már civil lesz, mások már a civil életből mutatják be fizetési csekkjeiket – korábbi, rendőri bérük sokszorosát. Akad, aki azt posztolja, valójában semmit sem változott a bére, más pedig még mindig a kifizetett túlórákban bízik.