9356. május 21, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Kívül-belül megújul a Siklósi Aranytrombita


Régió - 2018. október 5.
szerző: SzR

siklosiaranytrombita

A Siklósi Aranytrombita főszerkesztői feladatairól a nyár végével mondott le Barkó Béla, a megüresedett posztot ideiglenesen a Siklósi Hírek kiadójának vezetője, Kacsúr Tamás látta el. A feladatra a testület Mojzes Tamás indítványa után pályázatot írt ki, melyről zárt ajtók mögött folytak a tárgyalások. A szavazáson a kormánypárti képviselő nem volt jelen.

A posztra hárman pályáztak, közülük végül ketten jelentek meg a döntést hozó testület előtt. A zárt ülés szavazásán S. Ferencz Gabriella és Kacsúr Tamás közül az utóbbi került ki nyertesként, így a helyi lapok továbbra is egy kézben maradnak. A közéleti és műszaki lapok kiadását, köztük a Siklósi Hírek gondozását is végző vállalkozó jelezte, a lap tartalmában és fokozatosan küllemében is megújul. Új rovatokkal, valamint korábban az internetes portálon sem szereplő hírekkel is találkozhat az olvasó. A szavazás zárt ajtók mögött zajlott, mellyel kapcsolatban annyit árult el, nem meglepő számára, hogy nem ő élvezi a kormánypárt meghatározó támogatását, de azon csodálkozik, hogy a másik jelölt a testületi ülés végére már közösségi oldalán is letiltotta.

A Siklósi Aranytrombitát egy város- és intézményvezetőkből álló bizottság szerkeszti, mely munka eredményét és a lap kiadását a főszerkesztő koordinálja. Ferencz Gabriella számára a bizottsági, szerkesztői és újságírói munka is fel lett ajánlva, a lehetőségre egyelőre nem adott választ.